›› Home ›› Over Yoeri ›› Wie is Yoeri Note?

Over Yoeri

Wie is Yoeri Note?

Een overzicht in een notedop

Yoeri werd geboren op 17 februari 1971 onder het sterrenbeeld waterman en groeide op in De Panne. Als kind van de zee raakte hij al snel gefascineerd door al wat maritiem was. Dit blijkt een rode draad in zijn leven te worden. Hij studeerde Latijn Wetenschappen aan het Immaculata instituut in De Panne en bracht zijn vrije tijd door op het strand waar zeilen al gauw zijn passie werd.
Van 1986 tot 2010 zeilde hij competitie en maakte deel uit van de Belgische nationale ploeg strandzeilen. Zo nam hij deel aan verschillende Europese- en Wereldkampioenschappen.

Hij studeerde rechten aan de Ugent en werd Master in het Notariaat in 1996. Het bloed stroomt uiteraard waar het niet gaan kan en na zijn stage in het notariaat, werd zijn drang naar maritieme interesse bekroond met een Master Haven en Maritieme Wetenschappen. Als freelance medewerker van het Maritiem Instituut Gent kreeg hij later de kans om enkele maritieme studies en adviezen te schrijven en deel te nemen aan talrijke buitenlandse maritieme congressen.

Beroepsmatig houdt Yoeri van een goed gevulde en afwisselende agenda. Zo is hij sinds jaar en dag zelfstandig notarieel jurist.
Voor de Federale en Vlaamse overheid schreef hij talrijke maritieme studies en wist zijn beide specialisaties te verzoenen in de redactie, optimalisatie en opvolging van de concessieovereenkomsten van de Vlaamse kustjachthavens.
Sinds een vijftal jaren is hij een veel gevraagd docent bij Syntra en CIB gespecialiseerd in registratie- en successiebelastingen, koop-verkoop, rentmeesterschap en assistentiewoningen.

Zoals de zee en het water hem steeds heeft weten te verleiden is ook maatschappelijke betrokkenheid en bij uitbreiding politiek een constante in zijn leven geweest. Alles begon bij het LVSV Gent waar hij lid werd in 1993. De vele avonden en debatten over de meest diverse maatschappelijke thema’s en hoe de politiek daarin een wezenlijke rol kan spelen - die uiteindelijk het verschil maakt - fascineerden hem buitengewoon. Sindsdien heeft de politieke microbe hem niet meer losgelaten. Ingegeven door een sociaal liberale inslag en een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel heeft hij steeds zijn maatschappelijk steentje willen bijdragen door volhardend, geduldig en met enthousiasme de liberale boodschap uit te dragen. 
Zo werd hij LVSV voorzitter Gent in 1996, een jaar later nationaal ondervoorzitter, Jong Vld voorzitter Gent in 1998, arrondissementeel voorzitter van Jong Vld in 1999 en voorzitter van Open Vld Gent Centrum in 2001.
Pas in 2006 werd hij voor de eerste keer mandataris, als provincieraadslid, waar hij - in de lijn van zijn studies - vooral de juridische- en havengebonden dossiers opvolgde.  

Zo was in 2000, 2006 en 2012 kandidaat op de 3 de plaats op de provincieraadslijst. Het door de bevolking niet steeds begrepen intermediaire niveau met nochtans belangrijke maatschappelijke en economische toegevoegde waarde wist hem steeds te bekoren en aan te zetten tot een gedreven en enthousiaste campagne.
In 2012 werd hij, omwille van zijn sociale en maatschappelijke betrokkenheid en empathie, als OCMW raadslid aangeduid en werd hij fractieleider voor Open Vld Gent en 2de ondervoorzitter van het OCMW, een taak die hij tot op vandaag koestert en met hart en ziel vervult.

Beroep: Notarieel & Maritiem Jurist - docent - Open VLD mandataris

Hobby: ZeilenAgenda

Netwerk

Nieuwsbrief